Hišna polnilna postaja za vozila

DLM - APP

Napredne rešitve polnilnih naprav

Pri izbiri polnilne postaje je potrebno upoštevati hišno električno omrežje in njegovo končno moč. Večina enostanovanjskih hiš ima priključno moč 3x20A ali 3x25A.

Zaradi rasti trenda uporabe toplotnih črpalk in drugih električnih virov, pri novejših gradnjah je raba električne energije višja, kot pa v starejših hišah, ki imajo ogrevanje na drva ali kurilno olje. 

Zato, da bi vaš električni avto bil kar najhitreje spet napolnjen je zato smiselno imeti napredno rešitev podjetja GL Charge – DLM. DLM – Dinamično prilagajanje omrežju, ki  poskrbi, da je polnjenje vašega vozila prilagojeno rabi električne energije v hiši v danem trenutku. Ob povečanju rabe električne energije moč polnjenja pade in ob zmanjšanju rabe električne energije, moč polnjenja električnega vozila naraste. S tem je omogočeno najhitrejše možno polnjenje glede na moč vaših glavnih varovalk v hiši. 

Oglejte si spodnji primer enostanovanjske hiše.

Hišno električno omrežje

Hiša dobiva elektriko z javnega omrežja. Ta je nato uporabljena za napajanje vseh porabnikov v hiši, kot je prikazano. Npr. za uporabo polnilne postaje, indukcijske plošče, pralnega stroja,…

Za delovanje DLM – Dinamičnega prilagajanja omrežja skrbi “Pametni merilnik toka”. Ta odčitava skupno rabo porabnikov v hiši in računa prosto električno moč, glede na vhodne varovalke, ki so v hišni električni omari.

Kako skrbi za prilagajanje pa si oglejte spodaj.

Hišna Polnilna Postaja

Dinamično prilagajanje moči omrežju

Pametni merilnik toka spremlja rabo električne energije v hiši in računa prosto električno moč, ki je nato izkoriščena za polnjenje električnega vozila. 

Kot je prikazano levo, ob vklopu dodatnih porabnikov v hiši, imajo ti prednost, se moč polnilne postaje zmanjša. V kolikor pa ni določenih porabnikov vključenih, npr. indukcijske plošče, sestalnika, pralnega stroja, pa se moč na polnilnici poveča.

S tem vam je omogočeno hitro in napredno polnjenje vašega električnega vozila tudi med dnevom, ko imate v hiši več porabnikov električne  energije.

Mobilna aplikacija

Za pametno spremljanje delovanja polnilne postaje skrbi napredna mobilna aplikacije. Na voljo za iOS in Android. 

Omogoča daljinsko prižiganje in ugašanje polnilne postaje, spremembo moči polnjenja in vpogled v zgodovino polnjenja.

Možna integracija

Aplikacijo je možno za B2B stranke razširiti in dodati dodatne funkcionalnosti.

Možna je integracija za uporabo v večstanovanjskih objektih, kjer lahko uporabnik potrdi oz. dovoli tudi drugim uporabnikom polnjenje na njegovi polnilni postaji.

VAS ZANIMA VEČ?

Pokličite nas na: